Friday, October 3, 2008

Bi-blia

Pentru ca au terminat de calcat in picioare Consitutia, dragii nostri verisori retardati de peste ocean s-au gandit sa rescrie cealalta carte a lor de capatai. Stiti voi, aia groasa, neagra, plina cu povesti horror.
Zondervan, o mare editura care se ocupa in special de domeniul gothic-fantasy (carti evanghelice), a anuntat ca va organza un tur al Americii permitantu-le astfel oamenilor de rand sa scrie versete pentru publicare - intr-o noua versiune a bibliei. Nu ca acest lucru nu a fost facut deja, pe alt continent si cu o arie geografica mai mica, ce-i drept, acum doua mii de ani. Cunoastem cu totii consecintele - denigrarea femeii, indoctrinarea copiilor si scuza barbatilor de a se lua la tranta cu alti barbati care-au citit alta versiune ale aceleasi povesti.
Nu vreau sa fiu alarmist, dar cred ca cei mai ciufuliti din aceasta afacere vor iesi musulmanii. Si evreii. Si protestantii... si budhistii.. si taoistii, maoistii, hindusii, neo-paganii, scientologii si nu in ultimul rand ateii, secularistii si agnosticii. De ce? Pentru ca va fi scrisa de americani, care de-a lungul istoriei s-au batut cu caramida-n piept ca-s toleranti, dar nu au reusit sa nu extermine populatia indigena si sa nu se implice in TOATE conflictele de pe glob din ultimii 250 de ani.
Desi nu ar trebui sa ma impacientez prea tare, din moment ce 7 milioane de americani nu stiu sa citeasca, 27 de milioane nu stiu sa scrie suficient de bine cat sa completeze un cec, iar 30 de milioane nu sunt in stare sa citeasca o propozitie simpla (sursa - ABC news).