Wednesday, February 6, 2008

A good day for science... NOT


Azi in timp ce-mi faceam revista presei, de la servici normal, am dat peste doua stiri pe euronew[beep].net la capitolul Sicence. Stiri care mi-au provocat un impuls subit de a le face clisma cu diploma de doctorat asa-zisilor "cercetatori".

1. "European researchers are looking into the science of bread. They are looking at how industrial techniques could produce the same taste and nutrition in a loaf as a traditional bakery."
Science of bread... pe mine unul m-a lasat efectiv no comment... iar precizarea "same taste and nutrition" a pus capac. Ce pierde-vara ar investi in cercetare pentru a reproduce caracteristicile painii!? Atat de pompos este prezentata stirea incat ai crede ca fiecare brutarie are in culise un fizician de Nobel care sa-i ajute la prepararea acestui misterios si high-tech produs...

2. "The Swiss Federal Institute for Snow in Davos has a cold lab that allows researchers to study the physics of snow, aiming to better understand how snowflakes interact, how snow behaves when it is moist, densely packed, or blown by strong winds."
Deci... WOW... nu stiu voi, dar eu sunt incapabil de a face un comentariu sarcastic la "stirea" asta... Abia astept sa vad transpus matematic interactiunea dinamica la nivel submolecular a doi fulgi de nea... *yawn*

Si daca tot sunt la capitolul IDIOTS... am vreo doua vorbe pentru cei care sunt impotriva alimentelor imbunatatite genetic... DIE DIE DIE!. Lumea se confrunta cu atatea crize zilnice incat nici New York Times editia de duminica nu ar vea loc pentru toate, iar voi faceti nazuri in fata unor alimente imbunatatite artificial? Ar trebui sa va luati de mana cu anti-clonistii si sa cercetati Groapa Marianelor fara costum de protectie...

No comments: